logo deghostwriter

De Ghostwriter

Uitgeefcoaching

Uitgeefcoaching

Je boekmanuscript is af, wel gefeliciteerd! En nu? Nu ga je het zelf uitgeven. Je weet het zeker: jij wordt uitgever van je eigen werk.

Jij weet zelf het beste waar de kopers en lezers van jouw boek te vinden zijn. Je spreekt ze iedere dag. Dus ga jij je eigen boek zelf uitgeven: uitgever worden is toch leuk?! Alleen, je moet weten hoe je dat het beste kunt doen.

Met steun en ervaring is het allemaal vrij simpel. Je bepaalt zelf hoe je boek eruit komt te zien: hoe groot jouw naam op de voorkant komt en welke afbeelding die voorkant gaat sieren. En je beslist of je een paperback, een harde kaft of een magazine wil laten maken – of dat je niets gaat drukken, uitsluitend een e-boek gaat uitgeven. De fases van manuscript naar boek zijn niet zo ingewikkeld, zeker niet als je professionals inschakelt en dat doe je met je uitgeefcoach samen. Je beleeft onderweg verrassingen en waarschijnlijk krijg je ondertussen inspiratie voor je volgende boek. Je koopt een ISBN (internationaal standaard boek nummer) voor je boek en daarmee is jouw uitgave over de hele wereld vindbaar.

Het uitgeven van een boek is een wereldwijde gebeurtenis. – Salman Rushdie

Wil jij dat meemaken? Om te beginnen is het goed om te weten wat de fases zijn tussen je goedgekeurde manuscript en uiteindelijk het boek in handen houden: illustratiefase; redactiefase, vormgeving, correctie, drukken/binden of e-boek maken.
Of… zoek je toch liever iemand die je alles uit handen neemt – dat kan ook. We kunnen daar het eens rustig over hebben zodra je manuscript hieraan toe is. Neem contact op.

Hieronder is mijn e-boek ‘In 10 stappen lekker zelf een e-boek maken’ te bestellen of in te kijken.

Wil je een e-boek voor je eigen website of ben je nieuwsgierig?
Wil je jezelf uitdagen met deze aanwijzigingen? Bestel dan mijn praktische tips.

Heb je het liever in de vorm van een kleine gids, op papier? Dan krijg je die van me als we elkaar ontmoeten. Afspraak plannen?