FAQ2024-06-05T09:01:29+00:00
Hoe boei ik mijn lezers? Door de Ghostwriter in te schakelen

De Ghostwriter

FAQ

De meest gestelde vragen over het werken met een Ghostwriter:

Wat kost een ghostwriter?

By | 1 juni 2024|

Het boek dat jij nodig hebt, kost tijd en geld. Als je het zelf schrijft, kost het jou tijd, als je het laat schrijven door een ghostwriter, kost het je in ieder geval minder tijd. En soms is het werk om een middelmatig manuscript goed te krijgen, meer dan als we samenwerken vanaf het begin; vanaf het boekidee. Een boekmanuscript dat resulteert in een boek van 100 tot 120 pagina’s, over het algemeen is dat 180 tot 200 uur voor mij. Mijn uurprijs is € 95,- ex BTW. Een groter boek, een boek met illustraties, met meer pagina’s, een register of met noten – je raadt het al, dan gaan het aantal uren en dus de prijs omhoog.

Hoe werkt een ghostwriter?

By | 1 mei 2024|

Andere ghostwriters doen het wellicht anders, ik doe het zo: het oriënterende gesprek is de start. Daarin bespreken we wat voor een boek jij wilt. Voor wie je het boek wil schrijven. Wat je boek (of boeken) gaan veranderen, gaan doen in de lezers. Dat laatste noem ik je ‘Poolster’ en die hou ik tijdens het schrijfproces in de gaten. Ik vraag in mijn achterhoofd telkens weer: liggen we nog op koers?

Wat doet een ghostwriter voor mijn boek?

By | 1 april 2024|

Als jouw ghostwriter schrijf ik voor je, terwijl jij je kunt concentreren op de dingen waar jij energie van krijgt. Ik zorg ervoor dat jijzelf in de tekst verwerkt zit: dat je boek het verhaal vanuit jouw perspectief en met jouw woorden vertelt. Ben je streng doch rechtvaardig, dan is je boek dat ook. Ben je vriendelijk en flexibel, dan zorg ik ervoor dat de lezer dat meekrijgt. Je bent (voor de juiste doelgroep) aantrekkelijk, ik zorg ervoor dat je boek ook zo is.

Waarom kan ik het niet alleen, een boek schrijven?

By | 1 februari 2024|

Jawel, dat kan je best alleen. De vraag is of je er de tijd voor hebt om alles rondom het schrijven van een boek zelf uit te knobbelen. En de vraag is ook (laten we eerlijk zijn) of het dan een goed boek wordt. Een boek dat de lezer boeit, amuseert, raakt. Gaat jouw boek doen waarvoor je het schrijft? Mensen interesseren voor jou en je ideeën, je business?

Ga naar de bovenkant