logo deghostwriter

De Ghostwriter

Storytelling

Storytelling

Je hebt tevreden cliënten en klanten. Hoe zij zo tevreden werden, is elke keer weer een apart verhaal, een belangrijk verhaal. Vertel die verhalen!

Storytelling is het verhaal vertellen. Bijvoorbeeld van hoe het zo gekomen is dat je dit vak uitoefent, dit bedrijf bent gestart. Of van: wat er misging en hoe je dat weer recht trok. Storytelling is zo oud als de mensheid. Rond het kampvuur zittend, vertellen we verhalen. Verhalen die boeien, die inzicht geven, die tot actie aanzetten. Verhalen die het vuur binnenin ons ontsteken.

Elk project, iedere klant waar jij bij was, elk product dat jij bedacht: het is een verhaal, een story. Een verhaal dat het waard is om verteld te worden, storytelling. Want een volgende klant of cliënt krijgt daar inspiratie van. Ook inspiratie om je te bellen en af te spreken. Inspiratie om met jou te gaan samenwerken. Sommige verhalen zijn zo mooi, die kunnen zo in boekvorm worden uitgegeven. Andere moet je een beetje bewerken: een andere naam, een andere omstandigheid – om de betrokkenen anoniem te maken. En ook moet je ze wel eens afzwakken, omdat de realiteit soms heel ongeloofwaardig is.

Alle verhalen eindigen gelukkig, als je maar op tijd stopt. – Annie M.G. Schmidt

Hou je verhalen niet voor jezelf. Geef ze lucht en leven, laat ze hun werk doen in de wereld: online, in print of in een presentatie. Ze helpen je onderneming vooruit.

Met commercial storytelling maak je een abstracte boodschap menselijk. Zodat de lezer weet waar je voor staat, wat je waarden zijn, wat jij als jouw missie ziet, hoe jij werkt. Je vertelt waarom je zo betrokken bent bij wat je doet:

Als kind al had ik moeite met ‘saai’: ‘saaie’ lessen of ‘saaie’ boeken. Toen al begreep ik hoe belangrijk het is dat verhalen boeien. Dat ze mij en mijn wereld raken en contact maken met wie ik ben. – Door de Flines

Zo is duidelijk: ‘boeien’, ‘raken’ en ook ‘contact maken’ zijn belangrijk voor me.
Storytelling in een nieuwsbrief, op een blog, in een video of podcast? Neem contact met me op als je storytelling teksten nodig hebt.

Hieronder is mijn e-boek ‘In 10 stappen lekker zelf een e-boek maken’ te bestellen of in te kijken.

Wil je een e-boek voor je eigen website of ben je nieuwsgierig?
Wil je jezelf uitdagen met deze aanwijzigingen? Bestel dan mijn praktische tips.

Heb je het liever in de vorm van een kleine gids, op papier? Dan krijg je die van me als we elkaar ontmoeten. Afspraak plannen?